Monday, May 17, 2010

YouTube празнува 5 години този месец

YouTube празнува 5 години този месец. За това време сайтът може да се похвали с 2 милиарда посетители дневно. Може ли да си представим колко хита на ден са това? Една трета от населението на земята. Да не говорим за бедните които нямат Интернет. Едва ли има човек който щрака по клавиатурата, който да не знае какво е YouTube. Какво ли би бил светът без да знае за Kеенлии.
Беше пусната и специален сайт, който показва най значимите видеo клипове в кратката, но изпълнена със съдържание, история на световния jukebox. Сайта стартира и документална кампания , която има за цел да накара потребителите да изпращат видеа, как YouTube е променил животът им.
Видето на Фредерико Алвез , което привлече вниманието на Холивуд.





А това е нашият скромен принос... Либудибудаучиуу,с 14 милиона и 700 хиляди гледания.





Броят на хората, които посещават YouTube всеки ден, е по-голям от броят на тези, които гледат трите най-известни американски телевизии в прайм тайма събрани заедно.

Два милиарда посещения всеки ден е постижение, което никога не е смятал, че ще постигне, казва съучредителят на сайта Чад Хърли, допълвайки че YouTube има огромна база данни- от клипове за котки, до клипове на политици и до филми от типа "как да си направя...". "Два милиарда е огромно число, но обикновените хора прекарват в сайта ни средно по 15 минути на ден, което в сравнение с времето пред телевизора (5 часа), е нищожно. Не мисля, че някога сме планирали или сме си представяли, че ще можем да достигнем тези успехи, които имаме днес.
В края на 2006 Google закупи YouTube за 1.6 млрд. долара. Само седем месеца по-късно сайтът регистрира 1 млрд. разглеждания за един ден.

No comments: