Wednesday, May 19, 2010

Нашите идоли: Pink Floyd

Роджър Уотърс обяви концертно турне из Северна Америка.

В основата на турнето е The Wallот 1979 г, който е изцяло негова рожба. Всеки един концерт ще бъде под щампата на запазената марка на Уотърс - построяването и накрая срутването на стена, което той направи за пръв път през 1990 г. в Берлин, по случай падането на Берлинската стена. Общо 35 концерта ще бъдат изнесени в САЩ, те стартират на 15 септември в Торонто и завършва на 13 декември в Анахайм. Възможно е през 2011 г. Уотърс да направи и европейско турне, молим се България да е в листата или някъде наблизо поне. Искаме да видим изкуфелия чичо.

След издаването на The Wall и последвалият го The Final Cut Уотърс предяви еднолични претенции за собственост върху името Pink Floyd. В крайна сметка обаче той загуби проточилата се с години съдебна битка и правата върху името бяха присъдени на колегите му Дейвид Гилмор,Ник Мейсън и Дик Райт.


Това е любимото ни изтрещяване от филма "Стената"

Истински добра история

Колко е важно да имап добра история и да може да я развиеш. На това трябва да обърнат внимание сценаристите в България. Много харесахме първият и вторият сезон на сериала HEROS ( за него по-късно), но всичко е пари и рейтинг. Истински, не като у нас...Където Би Ти Ви (Btv), дори и да нямат програма все са номер едно, истински случай.

Но за добрата история.




Скъпа, видя ли какво му се е случило на този човек излязъл полугол от гардероба ни.

Tuesday, May 18, 2010

Огромното слънце в Космоса




Гигантска звезда, 90 пъти по-голямо от нашето слънце, и в момента трамбова из космоса със скорост 400 000 километра в час.
Освен това звездата може да достигне до 100 пъти размера на слънцето (непрекъснато се уголемява) преди да се разруши от собствената си тежест. 180 октилион тона, което е повече от колкото може да си представят малките ни незначителни мозъци.

За да го направим разбираемо. Скоростта на слънчицето е толкова голяма, че изминава разстоянието от луната до земята за един час, на американският Аполо (без болкан) му бяха необходими три дни.

Ъпсурт - Мрън-мрън

Ако сте го пропуснали ...новото на Ъпсурт, не мисля, че е лошо, а и видеото е добро на първо гледане

Супер секси първа помощ

След рекламата на оранжево хапче за ерекция с госпожицаниколеталозанова, ето една секси инструкция как да направите CPR(първа помощ)Видеото показва как две секси мацки демонстрират как да правим първа помощ, включително сърдечен масаж, но нежно, заедно с всички важни подробности. Най-накрая жертвата се събужда...



Супер образователно видео!

Реклама на Bayer с госпожицалозанова

Преди няколко дни се появи реклама на оранжево секс хапче по националните телевизии. Както може да се досетите оранжевото хапче не се появява в 15 секундното видео, но за сметка на това може да се види госпожицаниколеталозанова по бельо. Миньончето лети насам-натам из някаква стая и показва новите си придобивки. На края на рекламата се появява уебсайт erekcia.com, но когато някой господин на средна възраст имащ проблеми с ерекцията реши да потърси помощ получава незадоволителен отговор: Сайтът е затворен за поддръжка. Моля, обърнете се към администратора за повече информация! Ето и видеото.




Ние не схванахме за какво иде реч на първо, на втото и на трето гледане. Дори това че николеталозанова е в клипа не породи особен интерес за нещо предстоящо. Най-накрая с тоя с бранда Bayer останахме с впечатление, че ни рекламират аспирин.

Monday, May 17, 2010

Как Firefox рекламират Mozilla

Тъй като и двата браузъра, Chrome и Firefox, са ни любими решихме да определим победителя, като гласуваме на кой от двата браузъра рекламата ни допада повече.
Успяхме да намерим само две телевизионни реклами. Другите бяха фенски видео клипове, което е доста по-ценно от официалната кампания. Мозила правят продукт за потребителите и няма ценно от това теа оценят това, което правиш.



И това



И тази, може би най-добрата



и това



Искаме да отбележим, че не разглеждаме стабилността на браузърите и колко оперативна памет ползват, както и други фенски съображения. На шега се спряхме на кампаниите които са предприели собствениците им и с как популяризират продукта си. Разбира се взимаме предвид и възможността която имат да рекламират продуктите си, както и каналите с които разполагат.

Google и рекламната им кампания на Chrome

Google продължават рекламната си кампания на интернет браузъра Chrome без реално да го показват. Всъщност те дори не показват компютър/истински/. Ще се изразим така:"те показват хората, защото Chromе е направен за хората" Чудничка кампания, която ни стои много топло.



Google translate



Evolution of Simple




Ние се колебаем кой е по-добрият браузър, Chrome или Firefox. Ще решим като гласуваме на кой от двата браузъра рекламата ни допада повече

Девет кандидати искат да станат шефове на БНР


Това са сегашният генерален директор на националното радио Валери Тодоров,
Александър Велев - бивш генерален директор на БНР,
Поля Станчева - бивш генерален директор на БНР,
Чавдар Стефанов - бивш кореспондент на БНР в Москва,
Жени Гаджалова - бивш главен счетоводител на БНР,
Николай Ангелов - бивш директор на Радио Благоевград,
Ивайло Малинов - блогът му,
Анета Милкова - бивш член на Управителния съвет на БНР
Гергина Дворецка, която работи в програма „Христо Ботев".

Със съкратен бюджет толкова кандидати

blizoo.bg




Tова е новият бранд - Кейбълтел и Евроком заедно.
Когато влезеш в старият им сайт лилава флаш анимация ни зарежда новият сайт
bli-zoo държи 25% от пазара на кабелна телевизия в странат.

Черна дупка

Понеже сме фенове на късометражното кино, споделяме това.





Поредното доказателство, че по-малкото думи, доста пъти казват повече.

Джазът – това е друга бира



Джаз+ фестивал остава верен на себе си в провокациите си към вашето въображение.
Гост на нашите приятели довечера е от Франция, пианистът-импровизатор Паскал Невьо. Той ще направи възможно първото представяне в България на дегустационната приказка на един от основателите на фестивала Людмил Фотев, станал междувременно и автор на бестселъра “Езикът на бирата”.

Първите 100 души, закупили билети за афтър-партито в понеделник 17 май ще имат привилегията да дегустират уникална българска и едни от най-добрите белгийски бири по време на импровизациите на Паскал Невьо и кратките включвания на Людмил Фотев по темата “Джазът – това е друга бира”.

YouTube празнува 5 години този месец

YouTube празнува 5 години този месец. За това време сайтът може да се похвали с 2 милиарда посетители дневно. Може ли да си представим колко хита на ден са това? Една трета от населението на земята. Да не говорим за бедните които нямат Интернет. Едва ли има човек който щрака по клавиатурата, който да не знае какво е YouTube. Какво ли би бил светът без да знае за Kеенлии.
Беше пусната и специален сайт, който показва най значимите видеo клипове в кратката, но изпълнена със съдържание, история на световния jukebox. Сайта стартира и документална кампания , която има за цел да накара потребителите да изпращат видеа, как YouTube е променил животът им.
Видето на Фредерико Алвез , което привлече вниманието на Холивуд.





А това е нашият скромен принос... Либудибудаучиуу,с 14 милиона и 700 хиляди гледания.





Броят на хората, които посещават YouTube всеки ден, е по-голям от броят на тези, които гледат трите най-известни американски телевизии в прайм тайма събрани заедно.

Два милиарда посещения всеки ден е постижение, което никога не е смятал, че ще постигне, казва съучредителят на сайта Чад Хърли, допълвайки че YouTube има огромна база данни- от клипове за котки, до клипове на политици и до филми от типа "как да си направя...". "Два милиарда е огромно число, но обикновените хора прекарват в сайта ни средно по 15 минути на ден, което в сравнение с времето пред телевизора (5 часа), е нищожно. Не мисля, че някога сме планирали или сме си представяли, че ще можем да достигнем тези успехи, които имаме днес.
В края на 2006 Google закупи YouTube за 1.6 млрд. долара. Само седем месеца по-късно сайтът регистрира 1 млрд. разглеждания за един ден.

Рони Джеймс Дио почина тази нощ на 67, да му отдадем почит и ние

Рони Джеймс Дио почина тази нощ на 67, да му отдадем почит и ние.


Можем ли да ходим по вода

Една интересна реклама събра около 2 милиона и 700 хиляди гледания в последните няколко седмици. Видеото показва как група ентусиасти ходят по вода. Истина, това поне се вижда на добре направеното видео.
Веднага ви успокоявам и казвам, че става въпрос за нови студоустойчиви кецове Hi-Tec. Не вярвайте на всичко което виждате. Дори и да е направено